Zeeuwse Lekkernijen

De Zeeuwse babbelaar

 

De Zeeuwse babbelaar is één van de bekendste snoepjes uit Zeeland. Het zijn vooral de karakteristieke verpakkingen van de babbelaars die de snoepjes populair maken bij de toeristen. De verpakking van de boterbabbelaar bestaat in veel gevallen uit een blauw blikje met hierop typische Zeeuwse afbeeldingen. In veel gevallen zijn dat foto’s van dames in Zeeuwse klederdracht en het Zeeuwse landschap.

Zeeuwse Bolus

 

De Zeeuwse bolus is een soort van koffiebroodje dat binnen Zeeland op veel verschillende manieren gemaakt en geknoopt wordt. De basis is bij de meeste bakkers hetzelfde en bestaat uit brooddeeg dat tot een streng wordt gerold. Hierna gaat het door een suikermengsel heen. Het bevat altijd bruine basterdsuiker. Sommige bakkers voegen kaneel toe aan het mengsel en anderen speculaaskruiden.

Zeeuwse mosselen en oesters

 

De Zeeuwse mosselen worden over heel de wereld gegeten. Bijna de helft van de hele mosseloogst wordt elk jaar naar België verscheept. Veel van de Oosterschelde-mosselen komen uit de Waddenzee om later uitgezet te worden in de Oosterschelde. De meeste Zeeuwse mosselen komen uit Yerseke. Hier vindt u een paar van de grootste mossel verwerkende bedrijven ter wereld.

Vraag uw verblijf aan

Heeft u behoefte aan rust, ruimte en puur natuur, dan bent u bij Vakantiepark De Zeeuwse Parel van harte welkom. Met het natuurgebied De Pluimpot en de Oosterschelde grenzend aan het vakantiepark, kunt u gegarandeerd genieten. Om te boeken, klik hier onder en vul gemakkelijk het formulier in. We nemen gelijk contact met u op om de aanvraag te bevestigen.

Neem Contact Op met Vakantiepark De Zeeuwse Parel

Heeft u een vraag, opmerking of verzoek?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier.
Wij reageren zo snel mogelijk.

Nieuwsbrief

Openingstijden Receptie:

Maandag t/m Vrijdag
10:00 - 17:00

Zaterdag t/m Zondag
11:00 - 16:00