Zeeland is rust en ruimte

Na de maandag is het twee keer met uw ogen knipperen en de week is weer voorbij. Door al onze drukke planningen schiet even ontspannen en rust er vaak bij in. Wees eerlijk, u werkt er hard voor, daarom verdient u best wat luxe in uw leven zo af en toe. U kunt zich helemaal overgeven aan de ontspanning. Laat u compleet verwennen en ga er helemaal voor. Bij vakantiepark de Zeeuwse Parel draait het om rust en ontspanning. Geen voorbij zoevende auto’s, geen last van de borende buren, alleen het vredige geluid van vogels. Verder ben u ook omringd door veel groen, dus genoeg plek om een frisse neus te halen.

Zeeland is een provincie in het zuidwesten van Nederland en grenst in het noorden aan Zuid-Holland, in het oosten aan Noord-Brabant, in het westen aan de Noordzee, in het zuiden met West- en Oost Vlaanderen en een klein stukje Antwerpen en telt sinds 1 januari 2019 maar liefst 383.073 inwoners.
Een aantal steden in Zeeland waren vroeger belangrijke havensteden, zoals Middelburg, Vlissingen en Zierikzee.

Ook de VOC was gevestigd in Middelburg. In de Tweede Wereldoorlog speelde Zeeland ook een belangrijke rol vanwege de ligging. Schepen konden zo makkelijk weg varen of aan wal komen.
In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 werd Zeeland zwaar getroffen door een grote ramp beter bekend als de Watersnoodramp van 1953. Men wilde voorkomen dat er nog zo’n grote ramp ontstond in Zeeland die alles verwoestte en begon toen aan de Deltawerken. De Deltawerken werden voltooid in 1987. Door de Deltawerken werd een groot aantal eilanden samengevoegd met Zeeland, waardoor het beter bereikbaar is geworden voor o.a. toeristen.
In Zeeland vind je vooral akkerbouw. Er is veel fruitteelt in Zuid- Beveland en veel bloementeelt op het schiereiland Tholen. In Zeeuws-Vlaanderen is er veel vlasteelt en in de buurt van Rilland en Kapelle zijn veel kassencomplexen te vinden.

Vraag uw verblijf aan

Heeft u behoefte aan rust, ruimte en puur natuur, dan bent u bij Vakantiepark De Zeeuwse Parel van harte welkom. Met het natuurgebied De Pluimpot en de Oosterschelde grenzend aan het vakantiepark, kunt u gegarandeerd genieten. Om te boeken, klik hier onder en vul gemakkelijk het formulier in. We nemen gelijk contact met u op om de aanvraag te bevestigen.

Neem Contact Op met Vakantiepark De Zeeuwse Parel

Heeft u een vraag, opmerking of verzoek?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier.
Wij reageren zo snel mogelijk.

Nieuwsbrief

Openingstijden Receptie:

Maandag t/m Vrijdag
10:00 - 17:00

Zaterdag t/m Zondag
11:00 - 16:00