Yerseke

Yerseke is een dorp gelegen aan de Oosterschelde in de gemeente Reimerswaal op Zuid-Beveland en telt sinds 1 januari 2016 6830 inwoners. Yerseke werd als zelfstandige gemeente opgeheven op 1 januari 1970. Het dorp is vooral bekend om zijn mossel- en oestercultuur. Veel toeristen komen naar Yerseke om verschillende zeevruchten te eten in een van de vele restaurants die het dorp rijk is en ook voor rondleidingen over de oesterputten, de jachthaven en het Oosterscheldemuseum. Verder is Yerseke bekend vanwege de jaarlijks terugkerende Mosseldag. Dat wordt gevierd op de derde zaterdag van augustus.

Wie naar Yerseke gaat moet zeker een rondvaart doen bij Marstrand rondvaarten. Marstrand biedt verschillende complete rondvaarten aan voor zowel individuele bezoekers als groepsreizen. De boten zijn allemaal gelijkvloers dus ook géén trap naar de tap! Ook beschikken ze een invalidentoilet aan boord. De bemanning maakt alle rondvaarten een echte beleving, waarbij ze bij elke rondvaart een live uitleg geven en u de Oosterschelde zelf laat proeven.

Een aantal rondvaarten die u zeker moet doen:
• De zeehonden – tocht
• Mosselvisserij
• Schelpenbank – tocht
• Natuurvaar-tocht
En nog veel meer!

EXCLUSIEVE RONDVAARTEN Oesterbaron

 

Familiebedrijf de Oesterbaron organiseert boottochten over de Oosterschelde. Vaar mee op oesterschip YE-7 C’est la vie en neem een kijk in het leven van een Zeeuwse oesterkweker. Een exclusieve beleving live op de Oosterschelde!

Oestertochten zijn elke dag (in juni t/m. september) mogelijk om 15:00 uur. Vooraf reserveren is vereist. De boottochten zijn op basis van voldoende deelname en afhankelijk van de weersomstandigheden. Voor groepen bieden zij onder andere mosselmaaltijden aan en serveren ze verschillende hapjes. Een luxe en vooral unieke ervaring voor de oesterliefhebbers onder ons.

Vraag uw verblijf aan

Heeft u behoefte aan rust, ruimte en puur natuur, dan bent u bij Vakantiepark De Zeeuwse Parel van harte welkom. Met het natuurgebied De Pluimpot en de Oosterschelde grenzend aan het vakantiepark, kunt u gegarandeerd genieten. Om te boeken, klik hier onder en vul gemakkelijk het formulier in. We nemen gelijk contact met u op om de aanvraag te bevestigen.

Neem Contact Op met Vakantiepark De Zeeuwse Parel

Heeft u een vraag, opmerking of verzoek?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier.
Wij reageren zo snel mogelijk.

Nieuwsbrief

Openingstijden Receptie:

Maandag t/m Vrijdag
10:00 - 17:00

Zaterdag t/m Zondag
11:00 - 16:00