Tholen

Waar de naam Tholen vandaan komt: Aanvankelijk was er een tol bij Schakerloo (een voormalige heerlijkheid, die zich bevond ten zuidwesten van de huidige stad Tholen) voor de scheepvaart op de Striene. Graaf Willem I liet een tol bouwen op de dijk van de Vijftienhonderdgemetenpolder voor de scheepvaart. Daaromheen ontstond een nederzetting die in 1290 zelf tolvrijheid verkreeg. Deze ontwikkelde zich tot de plaats Tholen, die omstreeks 1366 stadsrechten verkreeg. Vandaar de naam Tholen.

Grappig om te weten, er is een aantal bekende Nederlanders opgegroeid of geboren in Tholen:

• Willem Hendrik van den Berge, staatssecretaris van Financiën van 1959-1965
• Marjon de Hond, weervrouw
• Niels van den Berge, politicus
• Andreas van Luchtenburg, astronoom, wiskundige en almanakberekenaar
• Rico Verhoeven, kickbokser

Er zijn ook veel leuke dingen te doen in Tholen. Hieronder volgen een paar suggesties:

Skyshark

 

Voor de echte adrenaline junkies onder ons is dit een activiteit die u écht minstens één keer gedaan moet hebben. De Skyshark is gemaakt in de vorm van het meest gevreesde zeemonster van de mens. De naam zegt het al ‘de haai’. De Skyshark wordt afgeschoten als een kanonskogel. Binnen 4 seconden zit u boven de 100 kilometer per uur. U duikt onder de waterspiegel net als een torpedo naar uw target en met een immense sprong van wel 6 meter hoog springt u boven het water uit totdat de zwaartekracht u weer terug naar beneden trekt. Combineer uw Skyshark ervaring met een heerlijk verblijf op vakantiepark de Zeeuwse Parel! Boek nu!

Blote voetenpad

 

Voor de natuurliefhebber is wandelen in het Blote voetenpad altijd een succes. Het blote Voetenpad maakt wandelen in het bos leuker. Volg het 2,5 km lange parcours dat door Landgoed Levensberg loopt. Met uw blote voeten voel u het warme mulle zand of de vochtige ondergrond van het bos, dus schoenen en sokken uit en genieten maar! Het blote Voetenpad is gelegen in Bergen op Zoom. Combineer uw ideale wandeling met een perfect verblijf op vakantiepark de Zeeuwse Parel. Boek nu!

Vraag uw verblijf aan

Heeft u behoefte aan rust, ruimte en puur natuur, dan bent u bij Vakantiepark De Zeeuwse Parel van harte welkom. Met het natuurgebied De Pluimpot en de Oosterschelde grenzend aan het vakantiepark, kunt u gegarandeerd genieten. Om te boeken, klik hier onder en vul gemakkelijk het formulier in. We nemen gelijk contact met u op om de aanvraag te bevestigen.

Neem Contact Op met Vakantiepark De Zeeuwse Parel

Heeft u een vraag, opmerking of verzoek?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier.
Wij reageren zo snel mogelijk.

Nieuwsbrief

Openingstijden Receptie:

Maandag t/m Vrijdag
10:00 - 17:00

Zaterdag t/m Zondag
11:00 - 16:00