Omgeving

──────── 

Vakantiepark de Zeeuwse Parel grenst aan een prachtig natuurgebied, De Pluimpot. Het vakantiepark is gelegen aan de Oosterschelde in een gebied met een kinderboerderij en veel natuur. De Oosterschelde is het grootste en natste nationale park van Nederland.

 
 
 

Omgeving
────────

 

Vakantiepark De Zeeuwse Parel grenst aan een prachtig natuurgebied, De Pluimpot. Het vakantiepark is gelegen aan de Oosterschelde in een gebied met een kinderboerderij en veel natuur. De Oosterschelde is het grootste en natste nationale park van Nederland.

 

 

Omgeving

De omgeving van Vakantiepark De Zeeuwse Parel

Het vakantiepark en het grenzende natuurgebied is een wereld van getij, wind en vooral water, veel water. Het dorp Sint-Maartensdijk ligt vlakbij het vakantiepark. Sint-Maartensdijk is een stad in de gemeente Tholen. De omgeving van Tholen is een polderlandschap met vele dijken. Er worden onder andere aardappelen, mais en graan verbouwd.

De omgeving van Tholen staat ook bekend om de teelt van snijbloemen. Toeristen kunnen het stadscentrum bezichtigen en de Oosterschelde en het Zoommeer bezoeken. Aan de Oesterdam ligt het recreatieterrein waar verschillende watersporten kunnen worden beoefend. Sint-Maartensdijk, vroeger een smal stad van het gewest Zeeland, telde 3608 inwoners per 31 december 2011. Smalstad was van de zestiende tot en met de achttiende eeuw de benaming van een aantal kleinere plekken die tijdens de middeleeuwen stadsrechten hadden gekregen, maar geen zitting hadden in het hoogste bestuursorgaan, oftewel de Staten van Zeeland. Dit was gedurende de 16e eeuw tot en met de 18e eeuw.

Tholen

Aanvankelijk was er een tol bij Schakerloo (een voormalige heerlijkheid, die zich bevond ten zuidwesten van de huidige stad Tholen) voor de scheepvaart op de Striene. Graaf Willem I liet een tol bouwen op de dijk van de Vijftienhonderdgemetenpolder voor de scheepvaart. Daaromheen ontstond een nederzetting die in 1290 zelf tolvrijheid verkreeg. Deze ontwikkelde zich tot de plaats Tholen, die omstreeks 1366 stadsrechten verkreeg. Vandaar de naam Tholen.

Yerseke

Yerseke is een dorp gelegen aan de Oosterschelde in de gemeente Reimerswaal op Zuid-Beveland en telt sinds 1 januari 2016 6830 inwoners. Yerseke werd als zelfstandige gemeente opgeheven op 1 januari 1970. Het dorp is vooral bekend om zijn mossel- en oestercultuur.

Zeeland is rust en ruimte

Na de maandag is het twee keer met uw ogen knipperen en de week is weer voorbij. Door al onze drukke planningen schiet even ontspannen en rust er vaak bij in. Wees eerlijk, u werkt er hard voor, daarom verdient u best wat luxe in uw leven zo af en toe. U kunt zich helemaal overgeven aan de ontspanning. Laat u compleet verwennen en ga er helemaal voor. Bij vakantiepark de Zeeuwse Parel draait het om rust en ontspanning. Geen voorbij zoevende auto’s, geen last van de borende buren, alleen het vredige geluid van vogels. Verder ben u ook omringd door veel groen, dus genoeg plek om een frisse neus te halen.

Zeeuwse Lekkernijen

De Zeeuwse babbelaar is één van de bekendste snoepjes uit Zeeland. Het zijn vooral de karakteristieke verpakkingen van de babbelaars die de snoepjes populair maken bij de toeristen. De Zeeuwse bolus is een soort van koffiebroodje dat binnen Zeeland op veel verschillende manieren gemaakt en geknoopt wordt. De basis is bij de meeste bakkers hetzelfde en bestaat uit brooddeeg dat tot een streng wordt gerold. En de oesters en mosselen zijn ook wereldberoemd.

Evenementen in Zeeland

Er is veel te doen in Zeeland. Van Jazz, tot visserijfeesten, marathons, musea, speeltuinen en boerderijgen! Lees hier verder over alle mogelijkheden rondom vakantiepark de Zeeuwse Parel!

Vraag uw verblijf aan

Heeft u behoefte aan rust, ruimte en puur natuur, dan bent u bij Vakantiepark De Zeeuwse Parel van harte welkom. Met het natuurgebied De Pluimpot en de Oosterschelde grenzend aan het vakantiepark, kunt u gegarandeerd genieten. Om te boeken, klik hier onder en vul gemakkelijk het formulier in. We nemen gelijk contact met u op om de aanvraag te bevestigen.

Neem Contact Op met Vakantiepark De Zeeuwse Parel

Heeft u een vraag, opmerking of verzoek?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier.
Wij reageren zo snel mogelijk.

Nieuwsbrief

Openingstijden Receptie:

Maandag t/m Vrijdag
10:00 - 17:00

Zaterdag t/m Zondag
11:00 - 16:00

Wij zijn gesloten van 18 december tot en met 3 januari.